26 Ağustos 2022

OSBÜK BULUT TANITIM TOPLANTISI

“OSBÜKbulut” SAKARYA'DAKİ SANAYİCİLERE TANITILDI

OSBÜK tarafından yüzde 100 yerli ve milli bulut sistemi olarak hayata geçirilen OSBÜKbulut ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Günay Güneş, OSBÜKbulut sayesinde OSB'ler ve katılımcı firmaların verilerini güvenli ortamda yedekleyebileceğini ve verilerine dünyanın her yerinden ulaşabileceklerini anlattı.

Sakarya 1. OSB ev sahipliğinde düzenlenen ve Sakarya'da bulunan OSB'lerin katıldığı toplantıda sanayicilere OSBÜKbulut'un avantajları anlatıldı. Toplantıda OSBÜKbulut platformu ile OSB'ler, katılımcı firmaları ve tüm çalışanlarının verileri yedekleyebileceği vurgulandı. Bunun yanı sıra kullanıcılar sistemle sunucu ihtiyaçlarını çok düşük maliyetler ile karşılayabilecek ve birçok maliyetten ciddi tasarruf sağlayacak.


OSBÜK, OSB'LERE TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Kurum ve kuruluşların üretilen verilerin anlamlandırılması ve güvenli ortamlarda saklanması için yatırımlar yaptığını ifade eden OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Günay Güneş, bu yatırımların getirdiği maliyet yüklerinin yanında donanım ve güncelleme gibi başka maliyetlerin de beraberinde geldiğini söyledi. Bulut çözümlerinin kullanılmasının güvenli, yedekli ve düşük maliyetli çözümler ürettiğini kaydeden Güneş, OSBÜK'ün bu alanda OSBÜKNet ve “Dijital Dönüşüm Sertifika” programını başlattığını hatırlatarak, “Şimdide OSB'lerimiz ve katılımcı firmalar ile çalışanlarını kapsayacak biçimde OSBÜKbulut adını verdiğimiz altyapıyı devreye alıyoruz. OSBÜKbulut sayesinde OSB'lerimiz ve katılımcı firmalarımız verilerini güvenli ortamda KVKK gerekliliklerine uygun biçimde yedekleyebilecek, iş süreçlerini dijital ortama aktarabilecek, bu verilerine dünyanın her yerinden 7/24 ulaşabilecekler” dedi. Sistemin sunduğu pek çok avantaj hakkında bilgiler veren Güneş, bu sistem ile karbon salınımının azaltılacağını ve OSB'lerin yeşil dönüşümüne de büyük bir katkı sağlanacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan Sakarya 1. OSB Başkanı Bülent Yazıcı da, bulut teknolojileri ile verinin ne kadar önemli olduğuna ilişkin değerlendirmeler yaptı. Sakarya'nın Türkiye ihracatındaki konumunu anlatan Yazıcı, şehrin daha üst konumlara gelmesi için teknolojinin kullanılmasının önemli olduğunu ve şirketlerin bu teknolojilere entegre olması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının bilgilendirme kısmında ise Netdatasoft Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Yusuf Tulgar, sistemle ilgili teknik bilgiler vererek, sistemden nasıl faydalanılabileceğini anlattı.

Toplantının sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.