04 Ocak 2018

SN. VALİMİZDEN BÖLGEMİZE ZİYARET

İlimize göreve başlayan Sn. Valimiz İrfan Balkanlıoğlu iş dünyası ile buluşmasının ilkini Bölgemizi ziyaret ederek gerçekleştirmiştir.

 

İlimize görevebaşlayan Sn. Valimiz İrfan Balkanlıoğlu iş dünyası ile buluşmasının ilkiniBölgemizi ziyaret ederek gerçekleştirmiştir. Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, ArifiyeBelediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl MüdürüErhan Çavuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Özcan Keskin'in de eşlik ettiğiziyarette Vali Balkanlıoğlu, hem işçilerimizin hem de işverenlerimizin talep vebeklentilerini yerinde dinlemek adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdikleriniifade etti.


Bölgemiz Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda OSB Yönetim Kuruluylabir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, OSB Bölge Müdürü Ahmet Çubuk'tan yürütülençalışmalar ve üretim faaliyetleri hakkında brifing aldı.


Türkiye'deki tüm sanayi bölgeleri içinde ‘Yasalara Uyum, Çevre,Ucuz Enerji ve diğer Alt Yapı Hizmetleri' ile en iyi durumda olan OSB'lerinbaşında geldiklerini belirten Bölge Müdürü Çubuk, 1. OSB'de çalışan işçisayısının 8.321 olduğunu, tüm sanayi tesislerinin tamamlanıp üretime geçmesidurumunda 15.000 kişiye daha istihdam sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.Ana hedeflerinin bölgemizin makina ve otomotiv yan sanayi konusunda önemli birmerkez haline gelmesi olduğunu belirten Bölge Müdürü Çubuk, genişleme alanındangeçecek demiryolu ile yatırımcıların üretim ve lojistik maliyetlerini düşürerekyerli-yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek istediklerini söyledi.


İlimizde üretimin ve sanayinin artarak geliştiğini, İŞKURaracılığı ile işe girenlerin bir önceki yıla göre % 30 artarak 16.268 kişiolması ve SGK kayıtlarına göre sigortalı sayısının da 15.000 kişiyi geçmesininde bu durumu teyit ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, İŞKUR'un kurs veprogram destekleriyle özel sektör işverenlerini desteklemesinin yanında, yeni‘Toplum Yararına Programlarla' da kamusal hizmetlerin daha etkin ve verimlikılınması için yoğun çalışmalarda bulunduğunu, bu anlamda İl Milli EğitimMüdürlüğümüze bağlı resmi okulların temizliği konusunda 500 kişi görevlendirildiğinive bu kişilerin 02 Ekim 2017 tarihi itibariyle de işe başladıklarını ifadeetti. Okullarımızda güvenliğin sağlanması ve öğrencilerimizin madde kullanımıile zararlı alışkınlıklara karşı korunmasına yönelik olarak 16 ilçe merkezi,180 okulumuzda Özel Güvenlik Görevlilerinin 01 Kasım 2017 tarihi itibariylegöreve başlayacaklarını, Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak isteyenlerinİŞKUR'a başvurmaları gerektiğini söyledi.


Daha sonra Neutec İlaç San. Tic. A.Ş ve Talu Tekstil San. ve Tic.A.Ş, fabrikalarındaki üretim alanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan ValiBalkanlıoğlu, İlimizin istihdamına, üretimine ve ihracatına katkılarındandolayı firma yöneticilerine ‘Teşekkür Belgesi' verdi.